امروزه به کمک فرایند ریختهگری امکان ساخت قطعات فلزی با اشکال بسیار پیچیده در سایزهای متفاوت و متریالهای مختلف فراهم گردیده است. شرکت بهریز پمپ سامان با اتکا بر دانش، تجربه طولانی و بهرهگیری از کارشناسان و متخصصان خود در ریختهگری انواع آلیاژهای مورد استفاده در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع معدنی و دریایی به فنآوری و توانمندی آلیاژسازی و ریختهگری انواع چدن و فولادهای آلیاژی نظیر فولادهای ضد زنگ دوپلکس، سوپردوپلکس و چدنهای آلیاژی دست یافته است که در ساخت قطعات انواع پمپهای دریایی، معدنی و فرایندی مورد استفاده قرار میگیرد.
شرکت بهریز پمپ سامان با استفاده از امکانات نرم افزاری (نرم افزارهای مهندسی طراحی و شبیه سازی ریختهگری) و سخت افزاری شامل کورههای القایی با ظرفیتهای 300 و 500 کیلوگرم، کورههای عملیات حرارتی و پخت سرامیک، دستگاه سند بلاست و شات بلاست توانایی ریختهگری ماسهای و دقیق طیف گستردهای از متریالهای مورد استفاده در صنعت پمپسازی را دارد.
متریال مقاوم به سایش(پمپهای اسلاری)
از اولین الزامات استاندارد پمپهای معدنی، دوام عملکرد آنها در وضعیت کاری سخت است تا بتوانند در شرایطی مانند ارتعاشات ناشی از شرایط غیر یکنواخت دوغاب پمپشونده، لغزش یا ناترازمندی مکانیزم انتقال قدرت از موتور به پمپ (به صورت غیر مستقیم و یا تسمه-پروانه)، غوطهور شدن احتمالی محفظه بیرینگ در دوغابهای سرریز شده از پایپینگ، کاهش تدریجی بالانس اولیه قطعات دوار و در نهایت تماس مداوم برخی قطعات با سیال حاوی ذرات سایشی و خردایش فیزیکی متعاقب آن همچنان کارایی لازم را حفظ نمایند.
جدای از طراحی خاص مکانیکی در پمپهای معدنی، لزوم استفاده از آلیاژ مقاوم به سایش برای ساخت قطعاتی که در معرض دائم جریان دوغاب قرار دارند باعث شده است تا شرکت بهریز پمپ سامان ریخته¬گری متریال ضد سایش با سختی سطحی بالا را برای تولید این قطعات در فرایند تولید پمپهای اسلاری در نظر بگیرد. فولادهاي آستنيتي منگنزي ، چدن های آلیاژی نیکل کروم دار (Ni-Hard Iron) و چدن های سفید پرکروم (Class II , III ASTM A 532) بدلیل دارا بودن این خصوصیت در ساخت قطعات سایشی محصولات شرکت بهریز پمپ سامان مورد استفاده قرار می¬گیرند.
متریال مقاوم به خوردگی(پمپهای آب دریا)
دسته دیگر محصولات ما، پمپها و توربوشارژرهای هیدرولیکی مورد استفاده در واحدهای نمکزدایی از آب دریا هستند. در انتخاب متریال مورد استفاده در این محصولات علاوه بر مقاومت به خوردگی شیمیایی ناشی از تماس با آب شور، استحکام مکانیکی مطلوب به دلیل کار در فشار بالا (تا 75 بار) می بایستی مد نظر قرار گیرد. یکی از پرکاربرد ترین متریال در این حوزه، فولادهای ضد زنگ با ساختار دوفازی( آستینیتی-فریتی) با نام تجاری دوپلکس و سوپردوپلکس می باشد.
این فولادها دارای ریزساختار دوفازی با نسبت تقریبی مساوی بین فریت و آستنیت هستند که مزایای متعددی نسبت به فولادهای زنگ نزن آستنیتی و فریتی معمول دارند . از جمله این مزایا
استحکام بالا: فولادهای دوپلکس استحکامی دو برابر فولاد زنگ نزن آستنیتی دارد.
چقرمگی و شکل پذیری: فولادهای دوفازی چقرمگی و شکل پذیری بسیار بهتری نسبت به گریدهای فریتی داشته اگرچه به مقادیر بسیار مطلوب و عالی آستنیت نمی رسند.
مقاومت به خوردگی: ریزساختار دو فازی متضمن استحکام بالا بوده و در مقابل ایجاد ترک ناشی از خوردگی تنشی(SCC) از خود مقاومت نشان میدهد. این آلیاژها به دلیل ترکیب شیمیایی و ریزساختار حاصل از آن مقاومت به خوردگی بین دانه ای و خوردگی حفره ای بسیار مناسبی برخوردار هستند.
ریخته گری دقیق:
کیفیت ریختهگری در قطعات حساسی مانند پروانه و دیفیوزر که در راندمان هیدرولیکی پمپ نقشی حیاتی دارند، اهمیت مضاعفی خواهد داشت. کیفیت بالا و صافی سطوح ریخته گری حاصل از این روش این امکان را فراهم میآورد تا برخی عملیات ماشینکاری که میبایست تنها به منظور ایجاد سطحی هموار و صیغلی با تلرانس مناسب روی قطعه ریختهگری شده انجام میشدند، حذف گردند و بدین ترتیب علاوه بر افزایش راندمان پمپ ناشی از بهبود کیفیت سطوح ریخته گری، زمان و هزینه ساخت نیز در این روش کاهش پیدا میکند.
فرایند ریختهگری دقیق مورد استفاده در شرکت بهریز پمپ سامان از نوع Ceramic Molding (Shaw Process) می باشد. مزیت این روش نسبت به سایر روشهای ریختهگری دقیق هزینه پایین مدلسازی، زمان کمتر ساخت قطعات و عدم محدودیت در سایز قطعات ریختهگری می باشد.